Mindfulness-wandelvakantie in de bergen van Zwitserland

Een combinatie van Mindfulness en wandelen in Kurhaus Val Sinestra in Zwitserland (1500m hoogte)    

De data voor 2023 zijn nog niet bekend  

We overnachten als groep in het gezellige kleine en knusse Berghuis. De mindfulness vindt plaats in de serre van het hotel.

Er kunnen maar tien mensen mee. Dus wacht niet te lang met opgeven!!  

 

Ben je alsmaar gericht op de drukte van het dagelijks leven? Kom je onvoldoende aan jezelf toe? Word je helemaal in beslag genomen door de dingen die je nog moet doen, nu, straks, binnenkort of verder weg? Zie je daar steeds weer als een berg tegenop? Het kan anders. Boek een mindfulness- wandelvakantie in de prachtige bergen van Zwitserland. 

 

Voor wie?

Deze mindfulness vakantiereis is speciaal bedoeld voor mensen die kennis willen maken met mindfulness. Heb je een mindfulnesstraining gedaan, dan ben je ook van harte welkom. Deze dagen kunnen weer een stimulans zijn om de mindfulness op te frissen. Bovendien komen de thema's zelfwaardering en compassie aan bod.

 

Waar?

In Val Sinestra, een voormalig kuuroord in Zwitserland. Dit hotel ligt op een hoogte van 1500 meter in het hart van de bergen, een waar wandelparadijs. Val Sinestra wordt geëxploiteerd door Nederlanders. De voertaal in dit hotel is daarom ook Nederlands. 's Avonds bestaat de mogelijkheid om een heerlijke massage te ondergaan of na het eten te genieten van een wandeling op het filosofenpad. Bovendien is het kuurbad in het stadje Scuol ook de moeite waard. Bij mooi weer doen we mindfulness oefeningen op het zonneterras.

In Val Sinestra word je volledig verzorgd: 's ochtends staat een gezond ontbijtbuffet klaar, voor de middag kun je een lunchpakket klaarmaken en 's avonds wordt een afwisselend dinerbuffet geserveerd van vier gangen met veel verse producten. Er wordt uitsluitend vegetarisch gekookt. Het hotel houdt rekening met allergieën.

Meer informatie en foto's vind je op de website van Val Sinestra: www.sinestra.ch

 

Vervoer?

Zorgeloos word je met een comfortabele bus naar Zwitserland gebracht. De opstapplaats is Station Arnhem, Amsterdamseweg uitgang Sonsbeekzijde. De bus vertrekt om 9.15 uur. Je stapt voor de deur van Val Sinestra uit. De mindfulness begint als het ware al bij het instappen in de bus!

 

Kosten?

De kosten bedragen € 1110,= euro. Dit is inclusief de reis, volpension en de training. Je krijgt altijd een eenpersoonskamer.

De prijs is exclusief consumpties in de bar, massages, reis- en/of annuleringsverzekering en één bustocht naar een ander wandelgebied (excursiekosten). Dit jaar verblijven we in het Berghaus. De toiletten en het sanitair zijn op de gang.

 

Begeleiding?

Gedurende zes ochtenden verzorg ik de training mindfulness. Op twee avonden kun je deelnemen aan ontspanningsoefeningen. 's Middags kun je wandelen, een boek lezen of genieten van een heerlijke massage. In deze tiendaagse reis plannen we twee hele wandeldagen. De bus brengt ons op één dag naar een mooi wandelgebied en haalt ons weer op. OP de andere dag lopen we een prachtige wandeling vanuit het hotel.

 

Programma

Thema van deze week is aandacht en verbinding. 's Ochtends is er mindfulness, daarna lunchen we gezamenlijk en geef ik wandelmogelijkheden aan voor de middag. Je kunt als hele groep gaan, je kunt je ook opsplitsen in kleinere groepjes, al naar gelang de behoeften en de fysieke mogelijkheden. En je kunt 'thuis' blijven om te lezen, te schrijven of gewoon te Zijn.

Dag 1 reisdag (aankomst om 22.00 u in Val Sinestra)

Dag 2 mindfulness (thema: de kracht van mindfulness) 's middags een korte wandeling naar een mooi authentiek dorpje in de buurt zodat je kunt wennen aan de hoogte.

Dag 3 mindfulness (thema: aandacht voor het lichaam) 's middags wandeling naar Sent

Dag 4 mindfulness (thema: aandacht voor gedachten) 's middags wandeling naar keuze

Dag 5 wandeldag met de groep naar een ander gebied. We gaan met de bus van Val Sinestra (excursiekosten)

Dag 6 mindfulness (thema: aandacht voor gevoelens) 's middags wandeling naar Zuort met oefening bij de hangbrug

Dag 7 mindfulness (thema: liefdevollevriendelijkheid/metta meditatie) 's middags vrije keuze

Dag 8 wandeldag met de groep 'Rondje Zuort' in (gedeeltelijke) stilte

Dag 9 aandacht voor (zelf)compassie

Dag 10 terugreis (aankomst 18.00 uur in Nederland)

 

Bij mooi weer vinden veel mindfulnessoefeningen buiten plaats.

 

Opgave?

Wil je mindfulness combineren met een ontspannen vakantie in de bergen, vraag dan het aanmeldingsformulier aan via de mail: hettywolters60@gmail.com of telefonisch 06-10562324

reviews

#In alle opzichten is het Berghuis een fantastische plek om te vertoeven. Een karakteristieke kamer met een heerlijk bed en prima sanitair op de gang. Ondanks dat je toilet en douche moet delen, heb ik altijd gelijk gebruik kunnen maken van deze voorzieningen. Ik heb nooit hoeven wachten. Alles loopt soepeltjes. 's Ochtends een rustig en uitgebreid ontbijt met de groep. De sfeer in het Berghuis is knus en heel relax.

P. van B. Nijmegen

#Deze vakantie is echt een aanrader voor wie van wandelen, rust, introspectie en bezinning houdt. Wij vertoefden in het Berghaus, een mooi authentiek en sober verblijf met fijne kamers en gedeeld sanitair. In de praktijk bleek dat geen enkel probleem. Ik heb genoten van de enigszins gedateerde, maar zeer gerieflijke accomodatie, het programma dat geweldig verzorgd werd door Hetty en het heerlijke eten. En......je hoeft geen ervaren bergbeklimmer te zijn, de bergen zijn zeer toegankelijk. Kortom voor herhaling vatbaar, ik ga voor de tweede keer mee!!

C. te B.

#Een week mindfulness in stil en rustig Zwitserland, met koeienbellen op de achtergrond en de geur van verbrand hout in de frisse berglucht, is welhaast de meest vruchtdragende omgeving voor mindfulness. Het hotel, gastvrij, ongedwongen en gemoedelijk, heeft daaraan zonder meer bijgedragen, evenals de bewonderenswaardige manier waarop Hetty er van meet af aan in slaagde een veilige, inspirerende sfeer te creëren binnen onze groep. De afwisseling tussen mindfulness in de morgen en wandelen in de middag maakte deze week compleet. Ik heb aan de training niet alleen een rustiger, ontspannen gemoed en verbeterd concentratievermogen overgehouden, maar ook (nog) meer waardering voor de kleine, goede momenten in het leven van alledag en van de kracht die een open, nieuwsgierige levenshouding een mens kan geven.

MB