Mindfulness vakantieweek

Mindfulnessvakantiereis in Zwitserland - Kurhaus Val Sinestra     

Zaterdag 30 mei (heenreis) tot zaterdag 6 juni (terugreis) 2020      

VANWEGE DE CORONA GAAT DEZE REIS DIT JAAR NIET DOOR. Volgend jaar juni is de eerst volgende gelegenheid.

 

Ben je alsmaar gericht op de drukte van het dagelijks leven? Kom je onvoldoende aan jezelf toe? Word je helemaal in beslag genomen door de dingen die je nog moet doen, nu, straks, binnenkort of verder weg? Zie je daar steeds weer als een berg tegenop? Het kan anders. Boek een mindfulnessvakantie in Zwitserland. 

 

 

Voor wie?

Deze mindfulness vakantiereis is speciaal bedoeld voor mensen die kennis willen maken met mindfulness. Heb je een mindfulnesstraining gedaan, dan ben je ook van harte welkom. Deze dagen kunnen weer een stimulans zijn om de mindfulness op te frissen.

 

Waar?

In Val Sinestra, een voormalig kuuroord in Zwitserland. Dit hotel ligt op een hoogte van 1500 meter in het hart van de bergen, een waar wandelparadijs. Val Sinestra wordt geëxploiteerd door Nederlanders. De voertaal in dit hotel is daarom ook Nederlands. 's Avonds bestaat de mogelijkheid om een heerlijke massage te ondergaan, gegeven door Brigitte Kopmeier. Heel bijzonder zijn haar lomi-lomi massages, een techniek uit Hawaï. Bovendien is het kuurbad in het stadje Scuol ook de moeite waard. Bij mooi weer doen we mindfulness oefeningen op het zonneterras.

In Val Sinestra word je volledig verzorgd: 's ochtends staat een gezond ontbijtbuffet klaar, voor de middag kun je een lunchpakket klaarmaken en 's avonds wordt een afwisselend dinerbuffet geserveerd van vier gangen met veel verse producten. Op verzoek wordt ook vegetarisch gekookt. Het hotel houdt rekening met allergieën.

Meer informatie en foto's (klik ook op de pijl onder aan deze pagina) vind je op de website van Val Sinestra: www.sinestra.ch

 

Vervoer?

Zorgeloos word je met een comfortabele bus naar Zwitserland gebracht. De opstapplaats is Station Arnhem, Amsterdamseweg uitgang Sonsbeekzijde. De bus vertrekt om 9.15 uur. Je stapt voor de deur van Val Sinestra uit. De mindfulness begint als het ware al bij het instappen in de bus!

 

Kosten?

De kosten bedragen € 970,- Dit is inclusief de reis, volpension en de training. Je krijgt altijd een eenpersoonskamer.

De prijs is exclusief consumpties in de bar, massages, reis- en annuleringsverzekering.

 

Begeleiding?

Gedurende zes ochtenden verzorg ik de training mindfulness. Op twee avonden kun je deelnemen aan ontspanningsoefeningen. 's Middags kun je wandelen, een boek lezen of genieten van een heerlijke massage.

 

Programma

Thema van deze week is aandacht en verbinding

Dag 1 reisdag (aankomst om 22.00 u in Val Sinestra)

Dag 2 mindfulness (thema: de kracht van mindfulness)

Dag 3 mindfulness (thema: aandacht voor het lichaam)

Dag 4 mindfulness (thema: aandacht voor gedachten)

Dag 5 wandeldag met de groep in (gedeeltelijke) stilte

Dag 6 mindfulness (thema: aandacht voor gevoelens)

Dag 7 mindfulness (thema: liefdevollevriendelijkheid/metta meditatie)

Dag 8 terugreis (aankomst 18.00 uur in Nederland)

 

Bij mooi weer vinden veel mindfulnessoefeningen buiten plaats.

 

Opgave?

Wil je mindfulness combineren met een ontspannen vakantie in de bergen, vraag dan het aanmeldingsformulier aan via de mail: h.wolters.coaching@planet.nl of telefonisch 06-10562324

 

 

Mariëtte Baanders, dr. in de sociale psychologie, schreef het volgende:

Een week mindfulness in stil en rustig Zwitserland, met koeienbellen op de achtergrond en de geur van verbrand hout in de frisse berglucht, is welhaast de meest vruchtdragende omgeving voor mindfulness. Het hotel, gastvrij, ongedwongen en gemoedelijk, heeft daaraan zonder meer bijgedragen, evenals de bewonderenswaardige manier waarop Hetty er van meet af aan in slaagde een veilige, inspirerende sfeer te creëren binnen onze groep. De afwisseling tussen mindfulness in de morgen en wandelen in de middag maakte deze week compleet. Ik heb aan de training niet alleen een rustiger, ontspannen gemoed en verbeterd concentratievermogen overgehouden, maar ook (nog) meer waardering voor de kleine, goede momenten in het leven van alledag en van de kracht die een open, nieuwsgierige levenshouding een mens kan geven.